«Hyllest til Beethoven 250 år ; 1770-2020»

Entré kr. 250
Billettbestilling: e-mail: jroac@online.no eller
Telf/SMS: 91 12 19 53

Greg Niemczuk trenger vel knapt noen nærmere presentasjon for konsertpublikummet i Eidsvoll. Den polske mesterpianisten holdt konsert i Panorama første gang i 2010 - og han har gjestet kulturhuset vårt hvert eneste år siden – for et stadig mer tallrikt publikum.

I 2020 er det som kjent 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet blir feiret over hele verden – også i Eidsvoll! Og Greg vil naturligvis være med å markere denne giganten innen den klassiske musikken.  Beethoven ble døpt 17. desember 1770. Den eksakte fødselsdato er ukjent, så det kan gjerne ha vært 11. desember. Så nærmere hans 250 års fødselsdagen kommer vi knapt!

Greg feirer Beethoven ved å hente fram en del av hans mest kjente og mest populære verk for piano. Selv om Greg er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte.

Men det er ikke bare Eidsvoll som får gleden av å oppleve denne helt spesielle klaverbegavelsen. Han skal spille sitt Beethoven-program over store deler av Norge – både store byer og mindre steder: bl.a . Ålesund, Kongsberg, Larvik, Mandal, Grong, Ørsta, Os, Nøtterøy, Arendal …

Overalt hvor Greg spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, lykkelig over å få spille for et publikum, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer. En stor personlighet!

I tillegg til konserter i Norge er Sør-Amerika og de fjerne Østen de stedene Grzegorz Niemczuk spiller mest - utenom i sitt hjemland. Men det hele startet altså i Eidsvoll i 2010. Så det er ikke å undres over at Eidsvoll og Panorama har en spesiell plass i Gregs hjerte. Greg sier selv at det alltid er med en spesiell glede og stor forventning han setter seg til Steinway-flygelet her i vårt gamle Panorama. Eidsvoll og Panorama betyr noe helt spesielt for ham.